Activiteiten

In normale tijden is er bij De Coenen is elke dag wel wat te doen. Vaste waarde is natuurlijk de inloop met koffie, thee en wat erbij. Met tussen de middag van 12 tot half twee een voedzame lunch met dagelijks wisselende soep en verschillende broodvarianten. Maar bijna elke dag is er ook wel iets speciaals. Sommige dingen op vaste dagen en tijden, andere per keer georganiseerd. Hieronder de vaste activiteiten die normaal gesproken door of namens De Coenen worden georganiseerd. Alle activiteiten zijn tijdelijk gestopt, maar op deze pagina ziet u straks welke onderdelen weer worden opgepakt.

De CoenenAcademie
voor nieuwsgierige, creatieve, zelfbewuste, aardige en alle andere mensen

‘Vrienden voor het leven’
Prettige gesprekken over de complicaties en de zegeningen van het leven, met Harry Brockhus als ervaren  moderator/aanjager. Wie wil, kan altijd aanschuiven.

Deelname € 3,- (incl. koffie / thee)
Data worden nog bekendgemaakt.

‘Samen schrijven’
Aanschuifsessies voor iedereen die graag schrijft en/of nieuwe inzichten, trucs of gewoon een schop nodig denkt te hebben. Onder de bezielende (bege)leiding van Martin van den Akker.

Deelname € 3,00 (incl. koffie / thee)
Data worden nog bekendgemaakt.

ELKE EERSTE MAANDAG VAN DE MAAND

Repaircafé
Kapotte spullen? Kom langs!

Elke eerste maandag van de maand tref je in het Repaircafé,  tussen 10 en 12.30 uur, mensen die verstand hebben van repareren. Daar kun je bij terecht als je spullen beginnen te haperen en je het toch eeuwig zonde vindt om ze aan de straat te zetten. Breng ze naar het Repaircafé en ze gaan misschien weer jaren mee.

Maar er is meer. Zoals mensen met verstand van computers, die je kunnen laten zien hoe je je digitale zaken (weer) op orde krijgt (v.a. half elf). En mensen die je helpen bij alle mogelijke naai- en breiproblemen. Of je daarvoor kunnen behoeden.

En dan is er natuurlijk ook nog steeds koffie en thee en alle gelegenheid voor een gezellig gesprek!

ELKE DINSDAG

Bridge
Van 12.30 tot 16.00 uur. Info en aanmelden bij Hennie Wolff, tel 020 671 60 64.
Deelname: € 2,00

Diner
Om 18.00 uur.


ELKE WOENSDAG 

Gymmen
Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt je langer fit en zelfredzaam. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet.

– van 9.30 tot 10.15 uur gymnastiek voor 65+
– van 10.30 tot 11.15 uur fitgym
– van 11.30 tot 12.15 uur gymnastiek MBVO 65+

Vanaf een nog nader te bepalen datum kun je weer gymmen in de Koelmanzaal o.l.v. Els Gilliot onder het motto Meer Bewegen Voor Ouderen.

Raad en D(r)aad
Wie houdt van mooie dingen maken met stoffen, (brei)naald en draad kan elke woensdag van 10.30 – 12.30 terecht bij Aleid Hoeneveld en Hans Dresden in de Tuinzaal. Iedereen is welkom met vragen, problemen, missers of halverwege gestrande projecten. Het ervaren tweetal helpt je gegarandeerd weer op streek.
Deelname: € 2,00

Voorleesclub
Elke woensdag leest Joost Heijmeijer voor. Dat doet hij van 15.00 tot 16.30 uur.
Inlichtingen bij Joost Heijmeijer, tel. 020-6797630.
Deelname: € 2,00

Spellenmiddag
Elke woensdagmiddag tussen twee en vier treffen bezoekers elkaar rond de tafeltjes met spellen. Schaken, mahjong, sjoelen, mens erger je niet, rummikub, scrabble, het is er allemaal.

Contactpersonen: Jos van der Molen, tel. 020 6713940 en Mar van Spreeuwel, tel. 020 6730033.
Deelname: € 2,00


DONDERDAG

Filosofie
Eenmaal per twee weken op donderdag van 15.00 tot 16.30 uur komen de filosofiecursisten bijeen o.l.v. Bart Voorsluis.

Nieuwe cursisten zijn van harte welkom. Inlichtingen bij Wil van der Wal, tel. 020-6718506.
Deelname: € 2,00

Diner
Om 18.00 uur.


VRIJDAG

Zingen is gezond
Elke vrijdag van 14.30 uur tot 16.00 uur repeteert het dit jaar 30 jaar bestaande Coenenkoor, een dameskoor o.l.v. Pia Mercx, in de Koelmanzaal. Het repertoire is semi-klassieke tweestemmige liederen. Kom gerust een keer luisteren en/of meedoen.

Teken- en schilderclub
De teken- en schilder club werkt op verschillende manieren; naar de waarneming (stilleven, portret, bloemen), maar ook n.a.v. meegebracht fotomateriaal, verzamelde plaatjes of bijvoorbeeld een gedicht. Gewerkt wordt met pastel, potlood en aquarel en in gemengde techniek.

De club hoopt vanaf januari 2021 weer te kunnen starten. Nieuwe cursisten zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen met de docente Sandra Kruisbrink. Tel.: 06 25 320 152.