Activiteiten in De Coenen

Bij De Coenen is elke dag wel wat te doen. Vaste waarde is natuurlijk de inloop met koffie, thee en wat erbij. Met tussen de middag van 12 tot half twee een voedzame lunch met dagelijks wisselende soep en verschillende broodvarianten. Maar bijna elke dag is er ook wel iets speciaals te doen in De Coenen. Sommige dingen op vaste dagen en tijden, andere per keer georganiseerd. Hieronder de vaste activiteiten die de komende tijd door of namens De Coenen worden georganiseerd.

Maandag

De CoenenAcademie:
voor nieuwsgierige, creatieve, zelfbewuste, aardige en alle andere mensen

Twee series, om en om op de maandagavond, van 20.00 – 22.00 uur. € 3 ,- incl. koffie en koekjes.

Gesprekkenserie
Goed oud worden/Vrienden voor het leven
Kom gezellig meepraten! Mensen uit onze eigen buurt voeren gesprekken over iets dat iedereen raakt. We pakken steeds een ander onderwerp, maar de rode draad is Vrienden voor het Leven. Harry Brockhus is gespreksleider. Iedereen is welkom. Aanmelden hoeft niet maar kán wel: harry@brockhus.biz
Op: 30 september, 14 oktober, 28 oktober en 11 november.

Aanschuifworkshop
Samen Schrijven
Wie het leuk vindt om (meer) te schrijven is van harte welkom bij Samen Schrijven. De ingrediënten van deze avonden: lekker schrijven, oude techniek afstoffen en aanscherpen, nieuwe dingen proberen en veel lachen. Martin van den Akker is de aanjager/coach. Samen Schrijven is geen cursus, maar een inloop/aanschuifavond. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. Wil je toch vast laten weten dat je komt, stuur dan een mailtje naar martak@xs4all.nl.
Op: 7 oktober, 21 oktober, 4 november en 18 november.

Kapotte spullen? Kom langs in het Repaircafé!

In het Repaircafé, elke eerste maandag van de maand tussen 10 en 12.30 uur, tref je in De Nieuwe Coenen mensen die verstand hebben van repareren. Daar kun je  bij terecht als je spullen beginnen te haperen en je het toch eeuwig zonde vindt om ze aan de straat te zetten. Kom naar het Repaircafé en ze gaan misschien weer jaren mee.

Maar er is meer. Zoals mensen met verstand van computers, die je kunnen laten zien hoe je je digitale zaken (weer op orde krijgt. En mensen die je helpen bij alle mogelijke naai- en breiproblemen. Of die je daarvoor kunnen behoeden.

En dan is er natuurlijk ook nog steeds koffie en thee en alle gelegenheid voor een gezellig gesprek!

Vragen? Kom gerust langs of bel 06-20964178

De data voor 2019/20:
7 oktober, 4 november, 2 december, 6 januari, 3 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei en 8 juni

Dinsdag

Bridge van 12.30 tot 15.45 uur.

Info en aanmelden bij Hennie Wolff, tel 020 671 60 64

Diner om 18.00 uur.

Woensdag

Gymmen in de Koelmanzaal

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt je langer fit en zelfredzaam. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet.

Kom dus gymmen in de Koelmanzaal o.l.v. Els Gilliot onder het motto Meer Bewegen Voor Ouderen.

– van 9.30 tot 10.15 uur gymnastiek voor 65+

– van 10.30 tot 11.15 uur fitgym

– van 11.30 tot 12.15 uur gymnastiek MBVO 65+

Raad en D(r)aad

Wie houdt van mooie dingen maken met stoffen, (brei)naald en draad kan elke woensdag van 10.30 – 12.30 terecht bij Aleid Hoeneveld en Hans Dresden in de Lumière. Iedereen is welkom met vragen, problemen, missers of halverwege gestrande projecten. Het ervaren tweetal helpt iedereen gegarandeerd weer op streek.

Voorleesclub

Elke woensdag leest Joost Heijmeijer voor. Dat doet hij van 15.00 tot 16.30 uur in de Bistro (aan de straatkant); momenteel is Transsib aan de beurt, een boek over een reis met de trein van Moskou naar Peking. Ook de politieke situatie in de landstreken waar de trein door rijdt, komt ter sprake.

Inlichtingen bij Joost Heijmeijer, tel. 020-6797630.

Spellenmiddag

Elke woensdagmiddag tussen twee en vier treffen bezoekers elkaar rond de tafeltjes met spellen. Schaken, mahjong, sjoelen, mens erger je niet, rummikub, scrabble, het is er allemaal.
Contactpersonen: Jos van der Molen, tel. 020 6713940 en Mar van Spreeuwel, tel. 020 6730033

Donderdag

Filosofie

Eenmaal per twee weken op donderdag van 15.00 tot 16.30 uur komen de filosofiecursisten bijeen in de Bistro o.l.v. Bart

Voorsluis. Nieuwe cursisten zijn van harte welkom. Inlichtingen bij Wil van der Wal, tel. 020-6718506.

Diner

En natuurlijk is er om 18.00 uur diner.

Vrijdag

Zingen is gezond

Elke vrijdag van 14.30 uur tot 16.00 uur (let op: nieuwe datum!) repeteert het dit jaar 30 jaar bestaande Coenenkoor, een dameskoor o.l.v. Pia Mercx, in de Koelmanzaal. Het repertoire is semi-klassieke tweestemmige liederen. Kom gerust een keer luisteren en/of meedoen. 

Teken- en schilderclub

De teken- en schilder club werkt op verschillende manieren; naar de waarneming (stilleven, portret, bloemen), maar ook n.a.v. meegebracht fotomateriaal, verzamelde plaatjes of bijvoorbeeld een gedicht.
Gewerkt wordt met pastel, potlood 
en aquarel en in gemengde techniek.
Elke vrijdagmiddag komt de club samen o.l.v. Sandra Kruisbrink in de Lumièrezaal, de tuinkamer van de Coenen.

Nieuwe cursisten zijn van harte welkom en kunnen contact 
opnemen met de docente. Tel.: 06 25 320 152.