< terug

Incidentele activiteiten

Een Goed Gesprek

Een kring buurtgenoten, niet al te veel. Het gesprek – een dialoog, géén debat – gaat over dingen die ons allemaal bewegen. De gespreksleider geeft het woord en bewaakt de grenzen. Samen onderzoeken wat het leven met ons doet. Wat je vindt, mag je houden. Wat jou raakt, horen we graag.

Datum en tijd: start wordt later bekend gemaakt.

Aanmelden: is niet nodig, wél een open mind.
Bijdrage:
€ 3,- inclusief koffie/thee

Samen schrijven

We schrijven wat af met z’n allen. Die schrijft, die blijft, tenslotte. Maar laten we eerlijk zijn: schrijven is meestal een moetje. Dus vergeet je gemakkelijk hoe leuk het is om iets te schrijven.
De workshop Samen Schrijven wil daar wat aan doen. We maken allemaal dezelfde ‘opgaven’, praten (en lachen) met elkaar over de resultaten en laten ons helpen bij struikelblokken en valkuilen. En door goed naar elkaar te luisteren en met af en toe een zetje en een paar tips van tekstschrijver/gangmaker Martin van den Akker gaat het schrijven je steeds een beetje beter af.

Datum en tijd: start wordt later bekend gemaakt.
Aanmelden: is niet nodig
Bijdrage:
€ 3,00 inclusief kopje koffie

Druk Werk No. 4

Grafiek. Drukwerk. Litho, ets, lino- en houtsnede. Wat hebben ze gemeen? Het zijn allemaal afdrukken van een ‘stempel’. Zo oud als de wereld. En een verslavende liefhebberij, op elk niveau. Want of je nu een strakke ets door de pers haalt of je maakt met stempeltjes een prachtig decoratief persoonlijk wenskaartje, het plezier is even groot.
Druk Werk houdt het klein: het gaat erom technieken onder de knie te krijgen die je zonder veel moeite aan de keukentafel kunt herhalen. Met alledaagse materialen en met zo weinig mogelijk speciale hulpmiddelen. Het doel: mooie dingen voor aan de muur. Of in een envelop .
In de workshop krijg je de techniek en een beetje oefening, met uitleg, tips en hulp van creatieve duizendpoot Jos van der Molen.

Eerstvolgende bijeenkomst: stempelen!
Datum en tijd: zondag XX januari van 14.00 – 16.30 uur (precieze datum volgt nog)
Bijdrage: € 3,- incl. materiaal
Aanmelden: info@decoenen.com
of bij Jos van der Molen | 020 6713940
of c.e.vandermolen@gmail.com

Samen Koken

Wat is er gezelliger dan samen koken en de maaltijd daarna ook opeten? Onder leiding van Caro Verstraeten (een van onze koks) gaan we aan de slag. Hard werken, schillen, hakken en snijden, maar ook goed opletten om de fijne kneepjes op te pikken. Koken voor tien of twintig mensen is heel wat anders dan een eitje bakken voor jezelf.
Ondertussen is er van alles op te steken over uiteenlopende zaken als efficiënt koken, kruiden en smaken.

Datum en tijd: (wordt nog bekendgemaakt) Van 16.00 tot ca. 20.00 uur.
Aanmelden: via info@decoenen.com
Bijdrage: €10,00 inclusief het diner zelf

High Tea

Een van die echt Britse zaken die over de wereld geëxporteerd zijn is de High Tea. Zo’n middagje gezellig en genietend teaden komt er nu ook in De Coenen.

Datum en tijd: (voor de lockdown gepland op) 27 februari 2022. Van 15.00 tot ca. 17.30 uur.
Aanmelden: bij Antoinette Kat, via antoinette.kat@gmail.com of via T 06 27091755
Bijdrage: € 12,50 voor 3 (4) soorten taart, allerlei minisandwiches, onbeperkt thee en 1 glas prosecco.