< terug

Incidentele activiteiten

Samen schrijven

Zin in zorgeloos schrijven, gewoon omdat het leuk is? In de workshop ‘Samen schrijven’ maken we dezelfde ‘opgaven’, praten (en lachen) we met elkaar over de resultaten. Met af en toe een paar tips van ervaren tekstschrijver Martin van den Akker gaat het schrijven je steeds beter af.

Datum en tijd: maandag 15 en 29 januari, 12 en 26 februari | van 19.30 tot 21.30 uur.
Aanmelden: is niet nodig
Bijdrage:
€ 3,00 inclusief kopje koffie

Een goed gesprek

Een kring buurtgenoten, niet al te veel. Het gesprek – een dialoog, géén debat – gaat over dingen die ons allemaal bewegen. De gespreksleider geeft het woord en bewaakt de grenzen. Samen onderzoeken we wat het leven met ons doet.

Datum en tijd: maandag 8 en 22 januari, 5 en 19 februari | 19:30 – 21:30 uur.
Bijdrage: € 3,00 inclusief een kopje koffie
Aanmelden: is niet nodig

De vloer!

Improvisatietoneel op gegeven thema’s. Telkens twee à drie acteurs nemen het tegen elkaar op. Kun je geloofwaardig in andermans huid kruipen? Geen strijd, wel de sport om met of tegen je medespelers het toneel te veroveren.

Datum en tijd: woensdag 10 januari en 7 februari | 20:00 – 22:00 uur.
Graag Aanmelden: via info@decoenen.com
Bijdrage:
€ 5,00


In gesprek met… Joost Bolten

De exposant tijdens deze maanden in De Coenen gaf haar expositie de intrigerende naam ‘Kunst matigende intelligentie?’. Een directe verwijzing naar de AI die zij in haar werk inzet. Reden genoeg voor een indringend gesprek met Joost Bolten.

Datum en tijd: woensdag 17 januari | 19:30 uur.
Bijdrage: € 3,00 (inclusief een kopje koffie/thee)

Piet van Eeghen en zijn Amsterdam

Amsterdam is midden 19e eeuw een snel groeiende stad. Succesvolle ondernemers maken fortuin, maar realiseren ook een aantal belangrijke sociale projecten. Een van hen is bankier en verzekeraar Piet van Eeghen. Hij was niet alleen de belangrijkste initiator en een van de grote financiers van het Vondelpark. Samen met zijn vrienden realiseerde hij de eerste sociale woningbouw, het Prinsengrachtziekenhuis, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum.
Laura van Hasselt schreef zijn boeiende biografie en vertelt over de man die de wereld wilde verbeteren, te beginnen met Amsterdam.

Datum en tijd: woensdag 24 januari | 19:30 uur
Aanmelden: niet nodig.
Bijdrage:
€ 3,00 (incl. koffie/thee)
Co-productie De Coenen en OBA Roelof Hartplein

Cultureel Café

Lees je eigen verhalen, gedichten en liedjes voor, speel iets moois ergens op of Doe je mee? Meld je dan even aan via info@decoenen.com.

Datum en tijd: vrijdag 19 januari en 23 februari | 16:00 – 19:00 uur.
Bijdrage: € 3,00. Optredenden gratis.
Aanmelden: info@decoenen.com.

Theo Thijssens leven voor de jeugd

Kees de Jongen’ is een van de weinige boeken die na honderd jaar nog steeds graag gelezen wordt. Maar zijn geestelijke vader Theo Thijssen was niet alleen schrijver, maar ook onderwijzer in hart en nieren, vakbondsbestuurder en lid van de Tweede Kamer. Peter-Paul de Baar wijdde een groot deel van zijn leven aan zijn geliefde schrijver en schreef een prachtige biografie van Thijssen. Leo Willemse (oud bibliothecaris OBA) gaat in gesprek met Peter-Paul de Baar.

Datum en tijd: woensdag 14 februari | 19:30 uur
Locatie let op: Openbare Bibliotheek Roelof Hartplein
Entree en reserveren: € 3,00. Reserveren via de website van de OBA.
Co-productie van OBA Roelof Hartplein en De Coenen