< terug

Incidentele activiteiten

Foto-wandeling

Van 1 juli tot 17 oktober vindt de 7de editie van ArtZuid plaats. Met bekende kunstenaars als Armando, Klaas Gubbels, Raquel van Haver en Atelier van Lieshout, gemengd met opkomend talent.
Samen met Anneke van de Kieft lopen we langs een aantal kunstwerken en gaan die fotograferen. Het is een leuke manier om naar de werken te kijken: kies je een detail, de voorkant, een laag standpunt? Neem een camera of telefoon met camera mee. Er volgt ook een tweede bijeenkomst om de gemaakte foto’s met elkaar te te delen. Zie hier voor meer informatie over: ArtZuid

Datum en tijd: maandag 26 juli van 17:30 – 19:00 uur.
Start: ingang De Coenen
Deelname: gratis. Aanmelden via info@decoenen.com

Art Zuid op de Minervalaan

Buurtborrel

De buurtborrels van De Coenen staan al jaren te boek als een top-gelegenheid om elkaar als buurtgenoten informeel te ontmoeten. Bijpraten met oude bekenden, nieuwe gezichten zien en het glas heffen op een mooie toekomst in onze buurt. De buurtborrel heeft het allemaal.

Het heeft vanwege de pandemie even geduurd, maar het kan weer! En na zo’n lange tijd is er – tussen de hapjes door – heel wat om over te praten.
Het is fijn als we ongeveer weten hoeveel mensen er komen. Meld je je even aan?

Datum en tijd: zondag 15 augustus, 16:30 – 19:00 uur
Bijdrage: € 5,00 p.p. (inclusief een drankje). Aanmelden info@decoenen.com

Picknick in het Park

Tegen 17.00 uur spreken we af op een mooi plekje in het Beatrixpark. We nemen allemaal een kleedje mee en een mandje met eten. Genoeg om zelf een lekker maaltje aan te hebben, en een mooi glas te drinken. Als je wilt, sjouw je ook een stoeltje mee.
Op de picknickplek in het park stallen we alles uit en we delen de meegebrachte etenswaren met elkaar. Vanzelf ontspint zich een geanimeerd gesprek. Als je wilt, draag je iets voor, maar dat hoeft niet. De thuisblijvers krijgen ongelijk, want het is weer oergezellig!
P.S. Regent het pijpenstelen? Geen punt, dan wijken we uit naar De Coenen.

Datum en tijd: zondag 29 augustus 17:00 uur.
Bijdrage: gratis toegankelijk, wel even aanmelden via info@decoenen.com

Beatrixpark

(Her)ontdek het plezier van schrijven

We schrijven wat af met z’n allen. Die schrijft, die blijft, tenslotte. Maar laten we eerlijk zijn: schrijven is meestal een moetje. Dus vergeet je gemakkelijk hoe leuk het is om iets te schrijven. Zomaar iets. Omdat je wat kwijt wilt. Omdat je iets moois op papier wilt zetten. Of iets waardevols uit je eigen geschiedenis. Wat houdt je tegen? Nou, vooral allerlei blokkades. Je eigen kritiek. Te saai, te weinig origineel. Of dat je een eeuwigheid doet over je eerste zin en vastloopt na de eerste alinea.
De workshop Samen Schrijven helpt je een handje. We maken dezelfde ‘opgaven’, praten (en lachen) met elkaar over de resultaten en laten ons helpen bij struikelblokken en valkuilen. En door goed naar elkaar te luisteren en met af en toe een zetje en een paar tips van gangmaker Martin van den Akker gaat het schrijven je steeds een beetje beter af.


Datum en tijd: maandag 19:30 – 21:30 uur.
De precieze data worden nog bekend gemaakt
Aanmelden is niet nodig
Bijdrage: € 4,00 inclusief kopje koffie