< terug

Incidentele activiteiten

Een Goed Gesprek

Een kring buurtgenoten, niet al te veel. Het gesprek – een dialoog, géén debat – gaat over dingen die ons allemaal bewegen. De gespreksleider geeft het woord en bewaakt de grenzen. Samen onderzoeken wat het leven met ons doet. Wat je vindt, mag je houden. Wat jou raakt, horen we graag.

Datum en tijd: start op maandag 4 oktober, daarna op 18 oktober, 1, 15 en 29 november

Aanmelden is niet nodig, wél een open mind.
Bijdrage 3,- inclusief koffie/thee

Samen schrijven

We schrijven wat af met z’n allen. Die schrijft, die blijft, tenslotte. Maar laten we eerlijk zijn: schrijven is meestal een moetje. Dus vergeet je gemakkelijk hoe leuk het is om iets te schrijven.
De workshop Samen Schrijven wil daar wat aan doen. We maken allemaal dezelfde ‘opgaven’, praten (en lachen) met elkaar over de resultaten en laten ons helpen bij struikelblokken en valkuilen. En door goed naar elkaar te luisteren en met af en toe een zetje en een paar tips van tekstschrijver/gangmaker Martin van den Akker gaat het schrijven je steeds een beetje beter af.

Datum en tijd: Op 11 en 25 oktober en 8 en 22 november van 19.30 – 21.30 uur
Aanmelden is niet nodig
Bijdrage: € 3,00 inclusief kopje koffie

Kledingruilbeurs

Iedereen heeft waarschijnlijk wel een kledingstuk in de kast hangen dat nog mooi is, maar dat je niet meer draagt. Een mooie kans om jouw kleding om te ruilen voor een leuk exemplaar van iemand anders.

Datum en tijd: zondag 24 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur
Toegang: € 2,00

Druk Werk No. 2

Grafiek. Drukwerk. Litho, ets, lino- en houtsnede. Wat hebben ze gemeen? Het zijn allemaal afdrukken van een ‘stempel’. Zo oud als de wereld. En een verslavende liefhebberij, op elk niveau. Want of je nu een strakke ets door de pers haalt of je maakt met stempeltjes een prachtig decoratief persoonlijk wenskaartje, het plezier is even groot.
Druk Werk houdt het klein: het gaat erom technieken onder de knie te krijgen die je zonder veel moeite aan de keukentafel kunt herhalen. Met alledaagse materialen en met zo weinig mogelijk speciale hulpmiddelen. Het doel: mooie dingen voor aan de muur. Of in een envelop .
In de workshop krijg je de techniek en een beetje oefening, met uitleg, tips en hulp van creatieve duizendpoot Jos van der Molen en hobbyist Martin van den Akker.

Eerste editie: stempelen!
Datum en tijd: 31 oktober van 14.00 – 17.00 uur
Kosten € 3,- incl. materiaal
Meer informatie: www.decoenen.com
Aanmelden: info@decoenen.com
of bij Jos van der Molen 020 6713940
of c.e.vandermolen@gmail.com

Samen Koken

Wat is er gezelliger dan samen koken en de maaltijd daarna ook opeten? Onder leiding van een ervaren kok gaan we aan de slag. Hard werken, schillen, hakken en snijden, maar ook goed opletten om de fijne kneepjes op te pikken. Koken voor tien of twintig mensen is heel wat anders dan een eitje bakken voor jezelf.
Ondertussen is er van alles op te steken over uiteenlopende zaken als efficiënt koken, kruiden en smaken.

Datum en tijd: datum wordt binnenkort bekend gemaakt. Van 16.00 tot ca. 20.00 uur.
Aanmelden via info@decoenen.com
Bijdrage: €10,00 inclusief het diner zelf