Exposities

Het hele jaar door is De Coenen ook expositieruimte. De wanden in de Voorkamer en in de Tuinzaal worden gesierd door werk van kunstenaars uit eigen kring, maar die kring is buitengewoon groot. Het gaat in ieder geval vrijwel altijd om schilders en fotografen, ook amateurs, die op de een of andere manier aan De Coenen gelieerd zijn. Het geëxposeerde werk is veelal ook te koop en de kopers steunen daarmee indirect ook De Coenen, omdat 10% van de koopsom bestemd is voor de Coenenkas. Geheel in de geest van onze ontmoetingsplek zijn de prijzen overigens heel redelijk.
De toegang is voor iedereen vrij tijdens de openingsuren van De Coenen: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Check even van tevoren of er geen activiteiten in de Tuinzaal zijn.

Ineke de Leur en Jacqueline Schoenmakers vormen op dit moment de kunstcommissie. Wil je zelf exposeren, of weet je iemand? Meld het ons!
Het mailadres is: expositie@decoenen.com

Gerard Paradies
Expositie ‘Portretten van buurtgenoten’ t/m eind december 2023

In december hebben we een bijzondere expositie in De Coenen, namelijk portretten die Gerard Paradies van onze buurtgenoten schilderde. Extra reden voor een feestelijke opening! U bent allen van harte uitgenodigd  op vrijdag 1 december om 16.00 uur.

Gerard Paradies (82) heeft zijn hele leven getekend en geschilderd. Ruim 50 jaar geleden als illustrator voor de eerste Elsevier encyclopedie in kleur en later in zijn leven als reclame ontwerper en -tekenaar. Na zijn zeventigste begon hij voor het eerst met een groep collega’s wekelijks portretten te schilderen in olieverf op linnen, bij Len Castelein naar levend model. Hij stopte tijdens de corona lock-down na ruim 650  portretten. Om toch te kunnen schilderen kocht hij een veldezel en schilderde, zittend op zijn rollator, zijn omgeving rond de Reijnier Vinkeleskade. Rond de jaarwisseling 2021 – 2022 hield De Coenen een expositie van de schilderijen die hij tijdens corona van onze buurt schilderde.

Zondagmiddag 4 september 2022 organiseerde De Coenen een Creatief Café om buurtgenoten te inspireren creatief bezig te zijn. Zijn buurman Harry Brockhus nodigde hem uit om van één van de bezoekers een portret te schilderen. Daar is het niet bij gebleven, het werden er een aantal, die u in de expositie ‘Portretten van buurtgenoten’ vanaf 1 december 2023 in De Coenen bijeen ziet.

De vitrinekast is in december gevuld met oude bakkersvormen; voor chocolade, marsepein, speculaas en suiker. De bakkersvormen zijn afkomstig uit de banketbakkerij (1961-1984 te Vlissingen) van de ouders van Jacqueline Schoenmakers.

Gerard Paradies
Portret van Odilia, geschilderd door Gerard Paradies