Exposities

Het hele jaar door is De Coenen ook expositieruimte. De wanden in de Voorkamer en in de Tuinzaal worden gesierd door werk van kunstenaars uit eigen kring, maar die kring is buitengewoon groot. Het gaat in ieder geval vrijwel altijd om schilders en fotografen, ook amateurs, die op de een of andere manier aan De Coenen gelieerd zijn. Het geëxposeerde werk is veelal ook te koop en de kopers steunen daarmee indirect ook De Coenen, omdat 10% van de koopsom bestemd is voor de Coenenkas. Geheel in de geest van onze ontmoetingsplek zijn de prijzen overigens heel redelijk.
De toegang is voor iedereen vrij tijdens de openingsuren van De Coenen: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Check even van tevoren of er geen activiteiten in de Tuinzaal zijn.

Ineke de Leur en Jacqueline Schoenmakers vormen op dit moment de kunstcommissie. Wil je zelf exposeren, of weet je iemand? Meld het ons!
Het mailadres is: expositie@decoenen.com

Anna Abee – Elementen uit de natuur
Expositie 7 augustus – 22 september 2023

Anna Abee, pseudoniem van Dorien DeTombe (1947),  is een self-made schilder die gebeurtenissen in haar leven, die haar raken, onder meer weergeeft in verf. Zij gebruikt veel elementen uit de natuur, zoals vissen, katten, vogels, bomen, bloemen en landschappen. 
Zij is een essentialist en geeft de kern van haar ideeën weer op een impressionistische wijze. Zij schildert met een grove penseelvoering op canvas met olieverf of op hardboard met hoogglanslak op doeken van 30 x 40 tot aan 100 x 120.
Veel plezier ontleent Anna Abee aan het schilderen van objecten die zij in de straten van Amsterdam gevonden heeft, zoals lampen, tafels en klokken. Hierdoor maakt zij het weggeworpene tot een kunstobject. 
In haar twintiger jaren is Anna Abee gaan schilderen. In 1984 heeft ze samen met Antoinette Muntjewerff, haar collega onderzoeker, een kunstgroep opgericht: de Kramatgroup.

De schilderijen zijn te koop, ter plekke ligt een prijslijst.
De schilderijen van Anna Abee zijn ook gepubliceerd in een boek dat te bestellen is.
E-mail: annaabeenl@hotmail.com
Telefoon: 06 – 26334270
Website: www.artcoachings.nl


Henk Rohde / Kijkdoosjes en collages
Expositie 31 juli – 22 september 2023
Henk Rohde exposeert in de vitrine-kast bij de Coenen met kijkdoosjes en collages met schelpjes.
Zelf zegt hij daarover: ‘Ik ben vele jaren actief geweest als art-director in de reclame-branche, daarna ben ik gaan schilderen met olieverf, acryl en aquarel.
Ook aan het maken van keramiek heb ik veel plezier beleefd. Daarnaast heb ik met van alles en nog wat verrassende collages gemaakt.

Bij gebrek aan een eigen atelier zijn deze collages niet al te groot uitgevallen dus zeer geschikt voor in de vitrine-kast.
Alles is te koop voor de bescheiden prijs van 25 euro, dus kom langs en maak uw keuze.’
E-mail: h.rohde9@upcmail.nl
Telefoon: 020-6238595

Anna Abee
Henk Rohde