Exposities

Het hele jaar door is De Coenen ook expositieruimte. De wanden in de Voorkamer en in de Tuinzaal worden gesierd door werk van kunstenaars uit eigen kring, maar die kring is buitengewoon groot. Het gaat in ieder geval vrijwel altijd om schilders en fotografen, ook amateurs, die op de een of andere manier aan De Coenen gelieerd zijn. Het geëxposeerde werk is veelal ook te koop en de kopers steunen daarmee indirect ook De Coenen, omdat 10% van de koopsom bestemd is voor de Coenenkas. Geheel in de geest van onze ontmoetingsplek zijn de prijzen overigens heel redelijk.
De toegang is voor iedereen vrij tijdens de openingsuren van De Coenen: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Check even van tevoren of er geen activiteiten in de Tuinzaal zijn.

Tony AG, schilderijen

Tony Giannattasio, kunstenaarsnaam Tony AG, is geboren in Italië maar woont nu al meer dan dertig jaar in Amsterdam. Hij is autodidact. Pas in 2013 begon hij met schilderen en sindsdien heeft hij meer dan driehonderd schilderijen en ruim meer dan drieduizend tekeningen gemaakt. 
Hij kan niet meer achterhalen hoe zijn verlangen is ontstaan om te gaan schilderen en tekenen. Wel weet hij dat hij zich op een gegeven moment wilde uiten door middel van vorm en kleuren. Hij was altijd al op zoek naar een eenvoudige manier van omgaan met mensen en dingen. Dat doet hij niet alleen in zijn schilderijen en tekeningen, maar ook door middel van zijn grote liefde muziek.
In zijn kunst probeert hij op een eenvoudige en visuele manier de esthetiek en manier van communiceren met anderen te verbeelden. Met zijn tekeningen en schilderijen wil hij vreugde schenken aan een ieder die de moeite wil nemen om zijn werk te bekijken.
T/m 6 juli 2022 (in de Tuinzaal)


Martin van den Akker, foto’s

Martin fotografeert vanaf zijn twaalfde. Toen met een 6×6 Agfa Click II, later met kleinbeeldcamera’s en nu nog vooral met zijn smartphone. Steden, kinderen, appelbloesem. En zowel door de zoeker als op het scherm ziet hij mooie dingen, die soms ook in de afdruk nog overeind blijven. Met de verhalen – en de grappen – die ze hem ooit vertelden en die zich nu met wat geluk herhalen in het hoofd van de kijker.
T/m 6 juli 2022 (in de Voorkamer)


Anneke van de Kieft, foto’s

Voor Anneke is fotograferen echt een hobby. Ze volgde (online) fotocursussen, laat zich graag inspireren door beroemde fotografen en verdiepte zich onder leiding van buurtgenoot-fotograaf Date van Utteren in het beeldbewerkingsprogramma Lightroom. Dat levert prachtig verzorgde, vaak intrigerende beelden op. Met haar Nikon-camera, maar tegenwoordig vooral met een state-of-the-art iPhone is zij ook de chroniqueur van menig evenement in en rond De Coenen.
T/m 6 juli 2022 (in de Voorkamer)

Sieraden Ophelia van de Kieft

In de vitrine zijn sieraden tentoongesteld. Daarnaast kommen en schalen van koper, handmatig in vorm gedreven en vervolgens geëmailleerd.
Ophelia van de Kieft volgde de Vakschool goud- en zilversmeden en de Rietveld Academie, beide in Amsterdam. Van 1985 tot 2019 was ze als docent verbonden aan kunstencentrum Idea in Soest.
T/m 25 mei 2022

Portret door Tony AG
Foto door Martin van den Akker
Foto door Anneke van de Kieft
Sieraden Ophelia van de Kieft