Exposities

Het hele jaar door is De Coenen ook expositieruimte. De wanden in de Voorkamer en in de Tuinzaal worden gesierd door werk van kunstenaars uit eigen kring, maar die kring is buitengewoon groot. Het gaat in ieder geval vrijwel altijd om schilders en fotografen, ook amateurs, die op de een of andere manier aan De Coenen gelieerd zijn. Het geëxposeerde werk is veelal ook te koop en de kopers steunen daarmee indirect ook De Coenen, omdat 10% van de koopsom bestemd is voor de Coenenkas. Geheel in de geest van onze ontmoetingsplek zijn de prijzen overigens heel redelijk.
De toegang is voor iedereen vrij tijdens de openingsuren van De Coenen: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Çovid aju!

In de Huiskamer hangen foto’s van vier leden van een fotografencollectief onder de titel Çovid aju!, waarmee ze terugkijken op de bijzondere situatie die de verschillende lockdowns opleverden. De fotografen, John Blogg, Nico Boink, Marjan Borsjes en Pete Purnell gingen de straat op en legden vast wat ze het meest trof in de vreemde, vaak lege omgeving. Dat resulteerde al in twee fotoboeken, Stop Corona en Corona in focus. Wie deze achtergrond kent, ziet een extra laag in de kleurrijke beelden. Maar ook zonder deze wetenschap valt er veel te genieten in De Coenen’s Huiskamer.
T/m 25 mei 2022


Henk Rohde de duivelskunstenaar

De Tuinzaal is helemaal voor Henk Rohde, die na een kleine vier jaar terugkeert in De Coenen. Henk deed de Rotterdamse Academie voor beeldende kunsten, raakte daarna verzeild in ‘de reclame’ en was het grootste deel van zijn leven art director. Maar in zijn vrije tijd maakte hij tekeningen, schilderijen en keramiek. Henk Rohde, duivelskunstenaar is zijn motto voor deze expositie. Dat is goed te zien, niet alleen in de vele technieken en motieven, ook in de knipoog die in veel van zijn werk is terug te zien. Vooral zijn geestige kijkkastjes stralen het plezier uit dat hij ongetwijfeld had aan  het maken ervan.
T/m 25 mei 2022Sieraden Ophelia van de Kieft

In de vitrine zijn sieraden tentoongesteld. Daarnaast kommen en schalen van koper, handmatig in vorm gedreven en vervolgens geëmailleerd.
Ophelia van de Kieft volgde de Vakschool goud en zilversmeden en de Rietveld Academie, beide in Amsterdam. Van 1985 tot 2019 was ze als docent verbonden aan kunstencentrum Idea in Soest.
T/m 25 mei 2022

Henk Rohde
Ophelia van de Kieft