Exposities

Het hele jaar door is De Coenen ook expositieruimte. De wanden in de Voorkamer en in de Tuinzaal worden gesierd door werk van kunstenaars uit eigen kring, maar die kring is buitengewoon groot. Het gaat in ieder geval vrijwel altijd om schilders en fotografen, ook amateurs, die op de een of andere manier aan De Coenen gelieerd zijn. Het geëxposeerde werk is veelal ook te koop en de kopers steunen daarmee indirect ook De Coenen, omdat 10% van de koopsom bestemd is voor de Coenenkas. Geheel in de geest van onze ontmoetingsplek zijn de prijzen overigens heel redelijk.
De toegang is voor iedereen vrij tijdens de openingsuren van De Coenen: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Check even van tevoren of er geen activiteiten in de Tuinzaal zijn.

Ineke de Leur en Jacqueline Schoenmakers vormen op dit moment de kunstcommissie. Wil je zelf exposeren, of weet je iemand? Meld het ons!
Het mailadres is: expositie@decoenen.com

J. Papavoine / Schilderijen
Expositie 3 april – 2 juni 2023

In de Voorzaal en in de Tuinzaal van De Coenen hangen schilderijen van J. Papavoine.
Geboren en getogen in Amsterdam, had deze ras-Amsterdammer altijd een bijzondere gevoelsbinding met vogels en de natuur. Op 52-jarige leeftijd mondde dit uiteindelijk uit, tijdens een donkere tijd in zijn leven, in de behoefte te gaan schilderen.

De schilder (auto-didact) geeft het leven, net als zijn schilderijen, graag veel kleur. En daarmee de mensen om zich heen.
De schilderijen zijn op aanvraag en in overleg te koop.Annemarie van der Kleij / Sieraden en vazen 
Expositie 3 april – 2 juni 2023

In de vitrinekast in de Voorzaal liggen sieraden en vazen uitgestald, vervaardigd van fietsbinnenband. Ze zijn allemaal te koop.
Zelf zegt Annemarie over de sieraden en vazen: “Al van kleins af aan ben ik bezig met van alles te knutselen. Het liefst zonder voorbeeld. Gewoon uitproberen of het lukt. Zoals wandkleden en sieraden van allerlei materialen. Na een afgebroken studie fysiotherapie vond ik de opleiding creatieve therapie. Nog steeds mensen helpen zich beter te voelen en daarbij goed gebruik kunnen maken van mijn creativiteit. Jaren geleden lagen er kapotte racebandjes van mijn man in de prullenbak. Zonde! Daar kon ik vast iets van maken. Van enkel fietsband of in combinatie met andere materialen ontstond van alles. Met de naaimachine ging ik doorgeknipte banden aan elkaar stikken. Daar wilde ik o.a. tassen en vazen mee maken. Er lopen nu mensen met een tas of een broche van mij rond en zij krijgen ook de vraag: ’wat voor leer is dit’                                                                                                                

Omdat fietsen niet meer zo vaak een lekke band hebben ben ik naar fietsenmakers gestapt met de vraag banden voor mij te sparen. Als ik liet zien wat ik van hun banden gemaakt heb vonden ze dat super leuk. Ik kreeg zelfs eens, toen wij een nieuwe fiets kochten, een tas vol nieuwe banden vanwege een niet meer gebruikte maat.

Ik heb op verschillende kunst- en streekmarkten gestaan en vind het heel erg leuk in dit wijkcentrum te laten zien wat ik van fietsbanden gemaakt heb.”

J. Pavoine
Annemarie van der Kleij