Wat gebeurt er in De Coenen?

De Coenen is altijd in beweging. Met activiteiten die iedere week terugkomen. Maar ook regelmatig met bijzondere bijeenkomsten, georganiseerd door onze vrijwilligers of anderen. Soms voor een kleine bijdrage, meestal gratis. Elke week is er wel een goeie reden om langs te komen. Op deze pagina het nieuws van nu en de komende weken.

Donderdag 30 januari 10:30 – 11:30 uur

Levenstestament

Het thema van een nieuwe aflevering van ‘Op de koffie bij’ van ZorgSaam Zuid is het levenstestament. Hierin neemt u persoonlijke wensen op (op gebied van behandelingen, praktische zaken enz.) én geeft u de volmacht aan iemand die u vertrouwt. Camiel Kat komt ons vertellen waarom het een goed idee is om zo’n levenstestament op te stellen.
Toegang is gratis, koffie € 1,00

Donderdag 30 jan 13:30 – 15:00 uur

Gezonde leefstijl

Gezonder eten, meer bewegen, op tijd naar bed … Goede voornemens genoeg, maar hoe breng je ze in de praktijk en nog belangrijker: hoe hou je het vol? Leefstijlcoach Gerda Brillenburg Wurth geeft twee workshops om mensen te helpen hun goede voornemens om te zetten in daden: een duurzame gezonde leefstijl. Er zijn nog een paar plekken voor 30 januari

Aanmelden via info@decoenen.com, want er is een maximum van 12 deelnemers.
Entree € 3,- voor koffie en koekje.

Woensdag 11 maart 19:30 – 21:30 uur

CineLab: filmregisseur Fassbinder 

In samenwerking met Rialto organiseert CineLab weer een filmavond onder leiding van Ed Tan. Rainer Werner Fassbinder stat in het middelpunt en dan speciaalzijn film Lola. De hele film is te zien in Rialto op vrijdag 13 maart.

Galerie De Coenen

14 januari tot 25 februari 2020

Wanda Grendel en Maartje Marsman

schilderijen en tekeningen

Een loopbaan op het podium gevolgd door een passie voor penseel en doek. Dat vormt bij deze dubbelexpositie de verbinding tussen de beide kunstenaars.

Wanda Grendèl

Als balletdanseres, choreografe en leidster van verschillende dansgezelschappen kende Wanda Grendèl een rijke carrière op de nationale en internationale podia. Het theater was haar wereld, vaak samen met componist, pianist en echtgenoot Martin van Dijk. Na zo vele jaren theater eisten de jaren van keiharde training echter hun tol en zocht en vond ze – bij de Wackers Academie – andere manieren om haar creativiteit vorm te geven. Op het doek. Eerst met soft pastel, later ook met olieverf. En nog weer later ook op de computer. Groot werk maakte ze aanvankelijk, gewend als ze was aan het theatrale, maar toen ze zich eenmaal ook op het kleine vlak ging richten ontdekte ze steeds meer de charme van het detail. De hele achterwand van De Tuinzaal van De Coenen is letterlijk bezaaid met haar kleinoden.

Maartje Marsman

Een inspirerende tekendocent wekte op de middelbare school het enthousiasme voor schilderen en tekenen bij Maartje Marsman. Toch volgde haar leven de daarop volgende jaren het pad van de muziek. Ze werd fluitiste/piccoloïste in het Radio Symfonie Orkest en bleef dat tot aan de opheffing van het orkest wegens een bezuinigingsronde uit Den Haag. Snel daarop volgde het pensioen. Het duurde nog even vóór het schilder- en tekenvirus begon te kriebelen. Verf, kwasten, potloden, houtskool en papier kwamen er al snel, maar de drempel om van start te gaan werd hoger en hoger. Totdat een tip van haar schoonzusje haar in 2015 bij de tekengroep van Dick Moons in Huize Lydia bracht. Haar werk nu in De Coenen: schilderijen en tekeningen ‘in de stijl van’ en twee vrije opdrachten: Landschap met rood veld en Strandhuisjes bij Oostende.